понеделник, 10 ноември 2014 г.

Отчет

за дейността на ПП Българската левица, районна организация Пловдив запад по време на предсрочни парламентарни избори за 43 Народно събрание, август-октомври 2014г.


В съответствие с решение на Партийния конгрес и две решения на Националния комитет на ПП Българската левица, като се отчете, че политическа партия се реализира чрез избори, също неучастието в изборите е в полза само на политическите опоненти (БСП) и въпреки създадената група саботираща това участието, след създаването на нова организационна структура и преговори на местно ниво бе регистрирана листа от кандидати за депутати на ПК Левицата и Зелена партия в 16 и 17 МИР Пловдив. В лиситте са включени представители на Българската левица, Зелена партия, Отечествена партия на труда и гражданска квота.

Предизборната агитационна дейност се състоеше в:
Участие в телевизионен диспут с Огнян Боюклиев, П. Чемишанов, радио диспут с П. Христозов, пресконференция на П.Христозов и Г. Стойчев за актуални проблеми на Пловдив и статия за проблемите на местното самоуправление на П.Христозов.
Беше организиран Информационен център на открито, който работи 20 дни. В дейността му се включиха П.Христозов, Г.Стойчев, Ст.Пенева и Николай Димов.
Разпечатани са над 2000 листовки, заедно с изпратените от София и Перник са раздадени около 5000 хартиени агитационни материали чрез Информациония център и по квартали.
Организиран е национален митинг и концерт с участието на председатели на партиите М.Милева и М.Драгомерецкая, водачи на листи В.Попов. Радулов, О.Боюклиев.Ч. Кръстев, Б.Дуранкиев...Иззпълнителите Богдана и Марина Драгомирецкая от Зелена партия, Г.Мавракис и Г.Герасимов от Българската левица, също и Тони Маркова.
Извършена е обиколка на селища от Пловдив област от М.Милева, О.Боюклиев и П.Христозов.
Резултатите за 16 МИР Пловдив са 359 гласа или 0,25%, което е значително нарастване спрямо предните избори май 2013 и над средния за страната 0,21%. Като цяло резултата е изключително неудовлетворителен, не позволяващ участие във вземане на политически решения и финансиране на партията, също затруднява коалиционната политика при следващите местни избори.
Резултатите за 17 МИР са 209 гласа или 0,13%

Основни проблеми:
Лошо финансиране изцяло на лични приноси
Неучастието под каквато и да е форма на част от организацията
Неудачния избор на водач на листата
Лошата взаимодействие и разпределение на дейностите между кандидатите от листата.